Det blir Airmees första helt emissionsfria leveransstad

Fraktleverantören växer.

Uppstickaren Airmee meddelar att man expanderar sin leveransverksamhet till flera nya städer. Samtidigt tillkännager fraktbolaget sin första helt emissionsfria leveransstad.

Vårt mål är att möta konsumenters behov och efterfrågan på snabba hemleveranser utan att negativt påverka klimatet eller människors välmående. Eftersom vi är ett snabbväxande bolag är ett stort fokus att växa på ett hållbart sätt. Vi är därför extra stolta och glada över att gå live i Borås som från och med maj 2021 blir Airmees första helt emissionsfria leveransstad, säger Tobias Wahlfrid, Head of Sales på Airmee, i ett pressutskick.

Annons

Utöver att expandera till, och bli helt emissionsfria i, Borås så öppnar man även sin verksamhet i Uppsala, Västerås, Enköping och Jönköping. Fraktbolaget går live i de nya städerna den 1 mars och ska då täcka över hälften av Sveriges befolkning.

Att över 50 procent av Sveriges befolkning nu kan få sina paket hemlevererade med Airmee är verkligen en milstolpe. Det har varit en snabb resa hit sedan vi gjorde vår första hemleverans 2018, säger Tobias Wahlfrid.

Leveranserna i Borås kommer att ske med elbilar eller cargo-cyklar som inte släpper ut några avgaser. Airmee har samtidigt som mål att vara helt fossilfria i slutet av 2021.

Några av de e-handlare som Airmee idag levererar för är H&M, Apotea, Bygghemma, Royal Design, Bangerhead, MEDS, Lyko, VetZoo, Synsam, Bauhaus, Matsmart och Babyshop.

Annons