Det första fullskaliga nätapoteket

Apoteksmarknaden har som vi vet skakats om ganska ordentligt på senare tid. Det statliga monopolet har försvunnit och det har startats hundratals nya fysiska apotek. Det har dock visat sig att de slåss om en lika stor marknad som innan. Detta har gjort att t.ex. Åhléns, som startade ett eget apotek, har slängt in handduken och lämnat den numera hårt konkurrenssatta apoteksmarknaden.

Om vi får tro Familjeapoteket.se och deras pressmeddelande så ser apoteksmarknaden på Internet ganska annorlunda ut. Detta då Familjeapoteket sägs vara det första renodlade nätapotek som fått klartecken, av Läkemedelsverket, att erbjuda ett heltäckande sortiment med både receptfria och receptbelagda läkemedel.

Annons

"Vi vet att det är många som vill hämta ut sina receptbelagda mediciner utan att behöva gå till ett fysiskt apotek och köa, säger Anders Nordqvist, VD på Familjeapoteket. Tack vare tillståndet kan vi nu erbjuda våra kunder denna service.”

Posten Logistik gillar också Familjeapoteket då även de skickat ut ett pressmedelande gällande nätaktörens framgångar. Posten vill dock poängtera att de agerar tredjepartslager åt Familjeapoteket och kommer sköta lagerhållning, plockning och packning av produkterna.

"Att även läkemedel kan e-handlas är ytterligare ett exempel på hur servicen inom ett viktigt område ökar med hjälp av trygga logistiklösningar. För oss är det spännande att samarbeta med den första aktören som erbjuder ett fullskaligt sortiment på nätet, säger Käthe Eklund, branschansvarig för hälsa och läkemedel hos Posten Logistik."

Själva recepthanteringen kommer tydligen att hanteras via telefon. Kunderna kommer behöva logga in och identifiera sig via e-legitimation och blir sedan uppringda av apotekspersonal, därefter kan expediering av recept ske.

Vi på Ehandel.se tycker givetvis det är kul att e-handeln bryter ny mark och förhoppningsvis får alla nya fysiska apotek en oväntad konkurrent.

Källa (press)

Annons