Det går bra nu rapporterar Sendus

Transportmarknadsplatsen Sendus som häromveckan tog hem Tillväxtjakten och 100 000 kronor har nu tagit hem ännu ett pris. Inom loppet av en vecka har den svenska startupen fått två utmärkelser. Utöver Tillväxtjakten vann de även Bästa företag i Business Challenge som stöttar unga företagare.

- Att vara med och tävla är förstås både spännande och utmanande. Att samtidigt som vi har en tjänst som är under uppbyggnad, där mycket av kraften går till att lösa dagliga problem och utmaningar, samtidigt lyfta blicken och prata om visioner och framtiden. Men vi tror väldigt mycket på vår idé och vi är väldigt glada att så många andra också gör det. Vi ser fram emot det som komma skall och vill nu verkligen bara fortsätta förbättra och utveckla tjänsten, säger Fredrik Hamilton, en av grundarna av Sendus.

Annons

Företaget som grundades i februari i år jobbar nu vidare med att hjälpa transportörer öka fyllnadsgraden på sina transporter.

"Fler och fler handlar på nätet. Det gör att behovet av unika transporter har ökat. Ofta rör det sig om försändelser som är lite för stora för att de effektivt och prisvärt skall kunna skickas med post och samtidigt är de för små för att fylla upp en egen transport. Sendus erbjuder åkarna en enkel möjlighet att fylla upp sina transporter. Det minimerar tomlastkörningarna vilket minskar den totala mängden körda mil. Det är bra både för åkarna ekonomiskt och för miljön. Dessutom löser det ett problem för kunden", skriver Sendus i ett pressmeddelande.

Annons