Lista: Det vill svenskarna e-handla i sommar

"Många har dragit ned på takten".

Hur e-handlar svenskarna i sommar? Det har CDON tagit reda på. När allt fler semestrar på hemmaplan kan det också betyda ett lyft för e-handeln under sommarsäsongen. Särskilt för de som lägger lite extra krut på de eftertraktade säsongsvarorna.

När vi kombinerar vår breda statistik med en enkät där kunderna själva får tycka till så får vi en bra bild hur konsumentbeteendet ser ut, vilket innebär att vi även kan förutspå trender inom svensk e-handel, säger Kristoffer Väliharju, vd på CDON, om undersökningen.

Annons

Faktum är att 31 procent av de svarande uppger att de ska köpa en ny bok. Mer än var femte tänker investera i en ny fläkt och över hälften, 58 procent, kommer att lägga pengar på hem och trädgård.

I undersökningen uppger också bara 2 procent att de kommer att åka utanför Sverige gränser i sommar. Runt 36 procent berättar att de tänker fixa till hemma med trädgården och olika byggprojekt.

Svenskarna är traditionellt reslystna om sommarmånaderna, men många har dragit ner på takten vad gäller aktiviteter då semesteralternativen minskat. Många satsar på en lugnare sommar och så kallad hemester. Det ser ut att bli många trädgårds- och hemmaprojekt och då vi även har haft ett varmt juniväder har detta resulterat i ett uppsving i intresset för grillar, fläktar och verktyg, säger David Ohled, CCO på CDON.

Lista: Det sålde mest på CDON i juni

Böcker:
1. Skamvrån av Sofie Serenbrant
2. Handbok för superhjältar 5 – Försvunna av Elias Våhlund, Agnes Våhlund
3. En sommar i Devon av Lucy Diamond

Grillar:
1. Weber Q 1400 elektrisk grill
2. Daiwok Grillboxen, Ihopfällbar grill 1350cm²
3. Landmann Grillchef Klotgrill Ø57cm

Fläktar/luftkonditionering:
1. Luftkylare USB - AC Luftfuktare Fläkt
2. Wilfa Luftkonditionering Cool 7
3. Bionaire Tornfläkt 47" Slim BTF002X

Övriga produkter:
Robotdammsugare: Xiaomi Mi RoboRock S5 Max white
Ismaskin: Wilfa ICE-12S
Glassmaskin: Wilfa Glassmaskin ICM-C15

Annons

Annons