Detaljhandelsjättens knep för att krossa Amazon: “Är inom räckhåll”

"En skalbar leveranslösning för sista milen".

Världens största detaljhandelskedja, Walmart, investerar nu i flygande drönare. Företaget, som kämpar med att hinna i fatt Amazon när det kommer till e-handel i hemlandet USA, inledde förra året ett test med företaget DroneUp.

Testet innefattade då, mycket passande för leveransmetoden och pandemiåret, självtester för Covid-19.

Annons

Försöket visade att vi kunde erbjuda kunder leverans på några minuter istället för några timmar. Nu, efter att ha slutfört hundratals drönarleveranser från Walmart-butiker, gör vi en investering i DroneUp för att fortsätta vårt arbete med att utveckla en skalbar leveranslösning för sista milen, säger John Furner, vd för Walmart US.

"Bara himlen sätter gränsen"

DroneUP ska vara ett FAA-godkänt (amerikanska luftfartsverket) drönarbolag som även fått godkänt att flyga över människor och fordon. Bolaget har tillstånd att flyga kommersiellt i 11 delstater i USA.

Walmart har redan en betydande del av infrastrukturen på plats - 4 700 butiker med mer än 100 000 av de mest köpta artiklarna, som ligger inom 10 miles från 90 procent av den amerikanska befolkningen. Detta gör oss unikt positionerade för att utföra drönareveranser, säger John Furner.

Nu ska Walmart börja med fullskaliga drönarleveranser från en butik i Bentonville, Arkansas, inom de kommande månaderna.

Att genomföra drönarleveranser i stor skala är nu inom räckhåll. DroneUps expertis, i kombination med vårt detaljhandelsavtryck och beprövade historia av logistikinnovation, placerar oss precis där vi vill vara inför denna dagen. För när det gäller framtiden för drönarleveranser vet vi att bara himlen sätter gränsen, avslutar John Furner.

Annons