Detta har svenskarna handlat i julklapp – en oväntad tvåa?

De avslöjar vad som ligger under granen.

Prisjämförelsetjänsten Pricerunner har nu analyserat de miljontals sökningar efter produkter som skett under de senaste veckorna och resultatet är en god indikation på vad som faktiskt ligger under de svenska julgranarna.

Precis som tidigare indikationer från e-handlare, som exempelvis CDON, så är det trådlösa hörlurar som är den mest populära kategorin i år. Framför allt vill man gärna ha ett par Apple AirPods, som toppar listan över trådlösa hörlurar.

Annons

“Mjukt men tungt paket”

Faktum är att AirPods varit så eftersökta under julhandeln att de även toppar hela listan över de mest populära produkterna hos Pricerunner. Topp tio-listan ser ut som följer:

1. Apple AirPods med laddningsetui (2019)
2. Cura of Sweden Pearl 7kg Tyngdtäcke
3. Xiaomi Roborock S5 (Mi S50 2nd Generation)
4. Oral-B Pro 2 2000N CrossAction
5. Apple AirPods Pro
6. Cura of Sweden Pearl 9kg Tyngdtäcke
7. Stiga Snowracer Classic
8. Creative Outlier Gold
9. Mattel Flushin' Frenzy
10. Ravensburger GraviTrax Starter Set

Att ett tyngdtäcke skulle rulla in på plats två, och på plats sex, var kanske inte helt väntat. Pricerunners vd, Nicklas Storåkers, meddelar dock att det mycket väl kan hamna ett sådant under granen i år.

Tyngdtäcken har tidigare använts inom vård och terapi, men har på senare tid blivit mer populära för alla som har någon form av sömnbesvär. Julen är en tid då vi tänker på varandras välmående. Så du ska inte bli förvånad om du får ett mjukt men tungt paket i år, kommenterar Nicklas Storåkers i ett pressmeddelande.

Annons