Digitala loppmarknaden Citiboard lockar investerare

Nätloppisen Citiboard har precis avslutat sin första investeringsrunda. Hur mycket pengar det rör sig avslöjar man inte, men bland investerarna finns bland annat Thomas Hjelm, en av grundarna till Lendo.

Citiboard som lanserades i början av året beskriver sig själva som en Internetloppis och är en Facebook kopplad köp- och säljplattform. I början av sommaren berättade man att sajten lockat nästan 100 000 medlemmar som köper och säljer dagligen.

Enligt egen utsago har man just nu över 100 000 produkter till salu på plattformen, där mode, heminredning, möbler och barnprodukter står för de allra största kategorierna.

Annons

– För tillfället har vi cirka en halv miljon besök per månad och varje dag attraheras nya användare. Vi ser ett tydligt behov på marknaden för den här "loppisnischen" med lite billigare produkter. I dagsläget blir närmare 30 procent av alla produkter som läggs in sålda redan samma dag säger Daniel Tidebrink, VD och en av grundarna till sidan.

Tar plats som styrelseordförande

Nu avslöjar Citiboard att en grupp privata finansiärer investerat i bolaget. En av dem är Lendos ena grundare, Thomas Hjelm, som även kommer att ta plats som styrelseordförande.

– Det är ett kompetent och motiverat team som redan har gjort något unikt då de slagit Blocket i flera städer och kategorier. Jag är mycket imponerad över deras resultat, och vad de åstadkommit hittills, gör att jag ser en enorm potential i företaget, säger Thomas Hjelm.

Pengarna kommer användas till att öka tillväxten runt om i landet, men även för att stärka redan befintliga städer och områden. Det exakta beloppet på investeringen vill Daniel Tidebrink inte avslöja.

– Resan har bara börjat och vi är oerhört nyfikna på hur framtiden utvecklar sig, säger Daniel Tidebrink.

 

Källa: Press

Annons

Annons