Dinosaurieboom i e-handeln – ”ett helt enastående köp”

"Till och med barnen frågar när vi ska sälja".

Många har lagt lite extra tid och pengar på hemmet i samband med pandemin. Hör du till dem som funderat på att skaffa en Tyrannosaurus Rex till trädgården nu när sommaren står för dörren? I så fall har du inte bara en - utan faktiskt två - chanser att göra drömmen till verklighet. Just nu är nämligen en handfull dinosaurieskupturer på jakt efter nya ägare.

"Rätt lägligt"

På Blocket kommer Oskar Magnusson från Götene att auktionera ut sex “realistiska skräcködlor”, som ursprungligen bott i den numera nedlagda Dinoparken i Åstorp. Han fick dem gratis mot upphämtning för ett par år sedan och har sedan dess haft dem i den egna trädgården “till barnens glädje och sambons förtret”, skriver Blocket i ett pressmeddelande.

Annons

Men nu verkar även barnen ha tröttnat och det har alltså blivit dags att gå vidare. Utgångspriset på Blocket är 18 000 kronor men då ingår lasthjälp. Pjäserna är uppemot tre meter höga och kan väga 100 kilo styck.

När till och med barnen frågar när vi ska sälja dinosaurierna då är kanske tiden kommen, trots allt. Så den här möjligheten kom rätt lägligt, säger Oskar Magnusson, i en kommentar.

Men den här historien tar faktiskt inte slut där. I Danmark pågår nämligen en annan auktion som också syftar till att sälja dinosaurieskulpturer i realistisk storlek. På sajten Campen Auktioner ska inte mindre än tre skulpturer säljas till den som “alltid drömt om sitt eget Jurassic Park”.

80 bud på en dinosaurie

De danska dinosaurierna finns just nu hos Givskud Zoo, men ska tidigare ha figurerat i TV-sammanhang. I skrivande stund har den mest eftertraktade dinosaurien i på den danska sajten fått 80 bud, varav det senaste ligger på 30500 danska kronor.

Lite annan prisbild än i Sverige alltså. Men samtidigt en chans man inte ska missa, enligt Camper Auktioners vd Finn Campen.

Auktionen är en unik möjlighet att göra ett helt enastående köp, som utan tvivel också kommer att ge ett stort värde, oavsett om du driver en verksamhet som behöver ett blickfång eller en privatperson som vill skapa sin egen dinosauriepark för stora eller små, säger han.

LÄS ÄVEN: Han vann Traderas mystiska bunkerauktion: "Kan aldrig gå fel"

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!