Direct2Internet lanserar egen betalväxeltjänst

Svenska Direct2Internet har lanserat en ny tjänst som gör det möjligt för företag att starta sin egen betalväxeltjänst. Med tjänsten EgenPSP, är det nu möjligt för företag att själva förmedla kortbetalningar från e-handelsföretag till kortföretag och banker.

Direct2Internet (D2I) har nyligen utvecklat en ny tjänst kallad EgenPSP, som kan integreras i olika e-handelslösningar. Tjänsten ska enligt utvecklarna själva vara särskilt lämpad för plattformsleverantör eller aktör som erbjuder andra betalningsformer för e-handel.

Det här gör det möjligt för företag att bli en betalväxel, det vill säga att ta emot kortbetalningar från e-handelsföretag. D2I hanterar all känslig data som till exempel kortnummer som är information som endast kan och får hanteras av PCI-godkända företag.

Annons

– EgenPSP är en egenutvecklad tjänst som vi är ensamma om på den svenska marknaden. Företag behöver därmed inte utveckla sin egen betalväxeltjänst, bli certifierade och hantera de höga säkerhetskrav som ställs på en betalväxel, säger Jens Claesson, vd för Direct2Internet.

Anpassningsbart betalfönster

Den nya lösningen hanterar förutom de vanliga korten som Visa och MasterCard, även internationella kort, internetbankbetalningar och kortabonnemang.

All korthantering sker på ett säkert och godkänt sätt i D2I:s PCI-certifierade miljö via ett HTTPS-baserat API. Prissättning och all hantering som traditionellt hanteras av betalväxel-leverantören kan istället hanteras av den som tecknar avtal för tjänsten från D2I.

EgenPSP ger också möjlighet att erbjuda betalväxelstjänsten i sitt eget namn och betalfönstret kan anpassas så att utseendet anknyter till butikens egna sidor. Samma färger, logotyp och teckensnitt bidrar till att användaren känner igen.

– När slutkunder känner igen betalningsmottagaren blir det också mer sannolikt att de avslutar betalningen, vilket ur e-handelsföretagets perspektiv naturligtvis är en stor fördel med den här lösningen, säger Jens Claesson.

Källa: Press

Annons
Annons