Distanshandelsdagen lämnar Borås för Göteborg

Distanshandelsdagen som idag går av stapeln i Borås flyttar nästa år till Göteborg. Evenemanget med starka rötter i distanshandelsstaden Borås har i samband med e-handelns tillväxt blivit för stort för sina hemtrakter.

Årets Distanshandelsdag hålls idag på Åhaga i Borås, med över 1100 besökare och 115 utställare. Men nästa års evenemang är redan inplanerat till den 10 mars 2015 på Svenska Mässan i Göteborg.

– Nästa år fyller Distanshandelsdagen 35 år och det vill vi fira genom att kunna erbjuda extra många utställare och talare. Intresset för Distanshandelsdagen ökar också hela tiden, vi har till och med tvingats tacka nej till utställare som velat komma och det vill vi förstås inte behöva göra, säger Jonas Ogvall, vd för Svensk Digital Handel, som arrangerar Distanshandelsdagen.

Annons

Plats för fler utställare

Bakom flytten skall det alltså ligga ett ökat intresse för e-handel eller digital handel. Och även om de gärna varit kvar i Borås ska detta inte vara möjligt. Borås sägs inte räcka till när det gäller hotellrum eller lokaler.

– Det är väldigt få städer som klarar att fylla mässor med över 150 utställare. Hade det funnits en utställningslokal som kunde ta 150 utställare och kunna köra lite fler parallellsessioner hade vi kunnat vara kvar i Borås, säger Jonas Ogvall till SR.

Göteborg är tydligen en av dessa städer och Svenska Mässan är alltså inbokad till den 10 mars 2015.

– Vi är glada och stolta över att få hälsa Svensk Digital Handel och Distanshandelsdagen välkomna till Svenska Mässan i Göteborg i samband med föreningens 35-årsjubileum. Digital handel ökar starkt och vi ser med tillförsikt fram emot att tillsammans med Svensk Digital Handel skapa en ännu starkare mötesplats inom digital handel, säger Carin Kindbom, koncernchef för Svenska Mässan.

 

Källa: Press, SR
Bild: Svenska Mässan

Annons
Annons