Djurprodukter ska bygga Jarnos nästa miljardbolag

Sedan Jarno Vanhatapio lämnade Nelly.com har det spekulerats i vad som ska bli hans nästa steg. Förutom att han vill bygga ett nytt miljardbolag från grunden har Jarno varit förtegen om den kommande resan. Nu ser det ut som att ZooZoo.com blir Nellygrundarens nya e-handelssatsning.

2007 sålde Nellys grundare, Jarno Vanhatapio, merparten av bolaget till CDON Group. Efter det har trappade han ner sitt engagemang i företaget och avvecklade till slut hela sitt ägande i Nelly.com. Han har dock under en längre tid haft siktet inställt på nästa e-handelsresa.

Enligt en artikel i Borås Tidning ser det ut som att Jarno nu ger sig in i branschen djurprodukter med ZooZoo.com. Jarno själv har inte ännu kommenterat det men BT ska ha kommit åt en sajt där den nya verksamheten presenterades innan den åter gömdes bakom en inloggningskod.

Annons


Logotypen som fanns på sidan

På sajten ska det ha utlovats 7500 olika djurprodukter och man ska även ha planerat för funktioner som gör det möjligt för djurägarna att utbyta erfarenheter och hitta nya vänner till sina husdjur.

Som vi vet sedan tidigare har Jarno höga ambitioner med sin nya satsning, han har även deklarerat att målet med den nya verksamheten är att nå miljardomsättning. Och .com-ändelsen kan mycket väl betyda att man kommer att satsa internationellt.

Utmanare till CDON

Jarno Vanhatapio ska även stå som vd för det nya bolaget Zoozoocom AB, ett bolag som tidigare haft benämningen Hemfoder Sverige AB. En verksamhet som är kopplat till Navida Capital AB med Stena-arvtagaren, Gustav A Eriksson, som vd.

Navida Capital AB är nämligen moderbolag till Banger Internet som köpte upp Hemfoder.se förra sommaren. Förutom det driver Banger Internet även nätbutikerna Bangerhead, som säljer hår och kosmetik, samt Rut & Circle och Regentrow som säljer kläder.

Gustav A Eriksson har tidigare också sagt att man ska utmana CDON och tanken är att nischa sig inom e-handel och ta sig in i de produktkategorier där det inte redan finns en väldigt stark aktör. Nu ser det alltså ut att bli en satsning på djurprodukter på nätet under namnet ZooZoo.com med Jarno vid rodret.

Källa: BT.se

Annons
Annons