Dollarstore byter VD – han tar över

"Kommer väl till pass hos oss".

Thomas Jellum hann bara vara vd i drygt ett och ett halvt år på Dollarstore. Nu tar nämligen Anders Kind, tidigare business och range director på Rusta, över rollen.

Jag är väldigt glad att meddela att Anders Kind har tackat ja till uppdraget som vd hos oss på Dollarstore. Hans långa erfarenhet inom retail, framför allt inom sourcing och inköp, lager och logistik gör att han kommer väl till pass hos oss på Dollarstore, skriver grundaren och ordföranden, Peter Ahlberg, i ett mail till Market.

Annons

Utöver sina tio år på Rusta, har han också hunnit med att arbeta för de bittra dagligvarukonkurrenterna Coop och Ica i tre, respektive fyra år.

Nu ska han leda arbetet hos lågpriskedjan, som gått alldeles utomordentligt trots att e-handeln fortfarande ligger nere. Dollarstore omsatte 3,8 miljarder och gjorde en vinst, efter finansiella poster, på 134 miljoner under 2021.

Med Anders får vi en ledare med vana av att leda en organisation som är geografiskt spridd över hela landet och som vet att vår främsta tillgång är våra medarbetare för att vi ska kunna fortsätta stärka och behålla ett högt förtroende hos våra kunder, säger Peter Ahlberg.

LÄS ÄVEN: Dollarstores VD om visionerna och e-handeln: ”Stor möjlighet”

Annons