Draget för att klara Black Friday – fraktar paket med skolskjuts

"Vi är väl förberedda".

Det är inte bara handlarna som gör sig redo för Black Friday. Även på logistiksidan har det varit full rulle för att rea-festen ska kunna genomföras så smidigt som möjligt. Hos Bring har man under året sett en ökning med 35 procent i paketvolymerna och man väntar sig ett rejält tryck under nästa vecka.

Speditören är dock övertygad om att man är bra rustade efter att ha utökat kapaciteten på alla fronter.

Annons

Vi är väl förberedda inför Black Friday och jul. Med nya sorteringsmaskiner har vi ökat maskinkapaciteten på våra terminaler med hela 70 procent, samtidigt som vi tagit in mer personal och utökat med fler paketombud. Men framför allt har vi förra årets erfarenhet med oss. Vi klarade förra årets högsäsong väldigt bra, och årets förberedelser har handlat om att finslipa rutinerna. Nu väntar den roligaste tiden på året, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring, i ett uttalande.

Dessutom har man hittat ytterligare vägar att frakta paket. Bolaget har inlett ett samarbete med Samtrans, som kommer att leverera paket till ombud under november och december efter utförda skolskjutsar. När paketen är hämtade på Brings terminal och lämnade på ombud i den befintliga rutten återgår bilen till att bli skolskjuts.

Samtrans har som allra mest att göra på morgon och eftermiddag, när barnen ska skjutsas till och från skolan. Däremellan kommer de kunna leverera paket till några av våra ombud som passar bra in i den befintliga rutten. På så sätt utnyttjar vi de bilar som redan kör dessa sträckor, säger Matilda Adelborg.

Även Samtrans är nöjda med sitt nya uppdrag.

Vi är glada över att vi har möjlighet att som komplement till vårt ordinarie samhällsuppdrag bistå Bring med kapacitet och bemanning för att säkra kvalitén på leveranserna under denna intensiva period, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

Annons