Dubbelt upp för Spotify

Det går som tåget för Spotify. Sedan lanseringen i USA i september i fjol har man mer än fördubblat antalet betalande användare på denna musikmarknad, som ska vara världens största.

På mindre än ett år har den svenska musiktjänsten Spotify dubblat antalet betalande användare. Antalet amerikaner som betalar för tjänsten är nu mer än fyra miljoner, en siffra som motsvarar 25 procent av användarna enligt Ken Parks, företagets chef för digitalt innehåll.

Att konvertera gratis-användare till betalande användare är Spotifys största inkomstkälla och med tanke på den korta tid de agerat i USA så är de nog nöjda med utvecklingen.

Annons

Siffrorna kommer också lägligt eftersom företaget just nu hoppas på att ta in mer riskkapital, en satsning ledd av investmentbanken Goldman Sachs.

Efter lanseringen i USA har Spotify även öppnat dörrarna till andra marknader, bland annat Tyskland, Belgien, Schweiz och Australien.

Spotifys grundare, Daniel Ek uttalade sig tidigare i år i en intervju för Dagens Industri att Spotifys omsättning för 2012 kommer att landa runt sex miljarder kronor.

Bild på Ken Parks
Källa:
Financial Times
Relaterade nyheter:
E-handel nästa för Spotify

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!