Duon i nytt miljonrekord – lämnar vardagsrummet för nytt lager

"Hög tid att även utöka personalstyrkan".

Efter en rivstart tidigare i år kunde Simon Suontausta och Simon Orrgard, duon bakom e-handeln Prylify.se, i somras konstatera att de hade nått sin första miljon i omsättning.

LÄS ÄVEN: Ny e-handel krossade miljonen i juli: “I augusti börjar vi ta ut lön”

Annons

Över 800 000 i resultat

Nu har företaget sammanställt sitt första räkenskapsår, som dock bara omfattar perioden 1 april till och med den 31 augusti. Under de aktuella månaderna kom företaget, som egentligen heter OS Online Group AB, upp i en omsättning på strax över 2,8 miljoner kronor. Samtidigt levererade man ett resultat efter finansiella poster på drygt 880 000 kronor.

När vi senast skrev om Prylify skickade företaget ut alla sina order från Simon Orrgards vardagsrum. Med tanke på tillväxten blev det dock dags att hitta en ny logistiklösning.

Vi var snabbt tvungna att leta lager och kontor för att kunna expandera och lägga i ytterligare en växel, då vi till slut inte kunde hantera alla hundratals order per dag från ett vardagsrum, säger Simon Suontausta till Ehandel.

Det nya lokalerna ligger i Västerås och har en samlad yta på 150 kvadratmeter.

Vi kunde nu utöka med fler lagerhyllor och fler produkter vilket även resulterade i en fortsatt stark tillväxt.

Hur blev det, tog ni ut lön i slutet av sommaren?

Ja, i augusti tog vi ut den första lönen.

"Hög tid att utöka personalstyrkan"

Enligt Simon Suontausta tog tillväxten fart i samband med starten på pandemin, då Prylify.se levererade skyddsutrustning till en rad kliniker och andra aktörer.

Annons

Vad väntar under 2021?

Det första året, april 2020 - april 2021, beräknar vi att landa på minst 12 miljoner kronor. Eftersom det bara är jag och Simon som hanterar hela verksamheten, så det hög tid att även utöka personalstyrkan efter årsskiftet.

Utöver att utöka personalstyrkan planerar Simon och Simon att lansera ett nytt företag tillsammans med en “extremt duktig programmerare” under nästa år.

Det blir ett nytt aktiebolag som vi tre kommer att gå in i tillsammans. Jag kan inte avslöja för mycket, förutom att vi kommer röra om i grytan ordentligt. Allt jag kan säga är ”av e-handlare för e-handlare”. Detta projekt lanseras inom 8-10 månader, avslutar Simon Suontausta.

Annons