Dustin anställer hållbarhetsexpert – “koppla ihop hållbarhet och affär”

“Jag känner mig stolt och ödmjuk”.

Den svenska e-handelsgiganten Dustin meddelar idag att man rekryterat en ny hållbarhetschef. Den man lockat till sig är Fredrik Rosenholm som ska ha 15 års erfarenhet av hållbarhetsarbete. Detta inom både mat- och modebranschen. Han har spenderat flera år hos H&M där han bland annat jobbat som Global Sustainability Manager.

Hos IT-jätten blir han nu Environmental Sustainability Manager.

Annons

Dustin har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete och ligger i framkant i branschen. Exemeplvis inkluderar vi hela värdekedjans klimatavtryck i vår redovisning. Jag känner mig stolt och samtidigt ödmjuk inför uppdraget att tillsammans med mina kollegor fortsätta utveckla Dustins arbete för att nå de ambitiösa hållbarhetsmål vi satt upp för 2030, säger Fredrik Rosenholm i ett pressutskick.

Dustin uppdaterade sina klimatmål så sent som i september i år och de inkluderar bland annat att de ska vara 100 procent cirkulära till 2030 och ha noll klimatpåverkan i värdekedjan.

Jag är otroligt glad att Fredrik har valt att bli en del av vårt team. Med sin långa erfarenhet av hållbarhetsarbete och förmåga att koppla ihop hållbarhet och affär kommer han att spela en viktig roll för Dustins fortsatta hållbarhetsarbete, säger Martin Lindecrantz, EVP HR & Sustainability, Dustin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!