Dustin lanserar stor satsning på begagnat: ”Steg mot vårt mål”

Vill få företagen att handla cirkulärt.

Det är svårt att få konsumenterna att köpa begagnad elektronik, men kanske företagen kan leda vägen? Det hoppas i alla fall IT-jätten Dustin, som nu satsar på begagnad nätverksutrustning i ett samarbete med Cisco.

För Dustin är det viktigt att bidra till den cirkulära omställningen av branschen och det är därför viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder redan använd IT-utrustning. Genom samarbetet med Cisco driver vi tillsammans utvecklingen mot en mer cirkulär IT-bransch, säger Michael Haagen Petersen, EVP Large Corporate & Public Nordic på Dustin, i ett pressmeddelande.

Annons

De begagnade nätverksprodukterna kommer att finnas tillgänglig på samtliga marknader som Dustin är verksamma på. Den kommer även med fullt stöd och garanti från Cisco.

Målgruppen blir större företag, företag inom offentlig sektor och bolag inom SMB-segmentet.

Det här är ytterligare ett steg i att driva hela branschen i en positiv riktning och ett steg mot vårt mål att vara hundra procent cirkulära 2030. Vi vill göra det enklare för företag och offentlig sektor att vara mer hållbara, avslutar Michael Haagen Petersen.

Annons