E-butik lanserar inkubator för E-handlare

Att lyckas med e-handel kan vara tufft, något man sett på nära håll hos plattformsleverantören E-butik. Därför vill man nu hjälpa entreprenörer och andra drivna människor att lyckas med sin e-handel. Ett antal deltagare kommer under sex månader kostnadsfritt få tillgång till deras e-handelsplattform, utbildningar och rådgivning.

Idén till E-butik.se StartUp har vuxit fram under det senaste året. På E-butik har man sett många bra idéer och duktiga entreprenörer som startat upp, men som inte fått den försäljningen som behövs för att kunna gå all-in i sin verksamhet.

Nu vill man göra något åt det och kommer därför att välja ut ett antal deltagare som får ta del av deras e-handelsplattform, utbildningar och rådgivning helt utan kostnad i sex månader. Allt med ett mål, att öka deltagarens försäljning och få butiken lönsam.

Annons

– Vi har arbetat med e-handel i 15 år och den kunskapen som vi samlat på oss vill dela med oss av på bästa sätt. Vår mission är att få fler e-handlare att lyckas och nå lönsamhet. Vi är övertygade om att detta arbete är något som långsiktigt gynnar hela vår bransch. Med E-butik.se StartUp vill vi ge e-handlare de bästa förutsättningarna utan att ta någon ekonomisk risk hos oss eller förbinda sig till något under sex månader, säger Daniel Lindström, försäljningschef på E-butik.se och ansvarig för E-butik StartUp.

Bästa StartUp vinner 50 000 kronor

Lindström pekar också på att det i dag inte räcker att ge kunden ett e-handelssystem och support för att han eller hon ska lyckas med sin e-handel.

– Att bedriva e-handel framgångsrikt är något helt annat än att driva fysisk butik och kräver en annan typ av kunskap. Jag är övertygad om att de nya eller befintliga e-handlare som väljer att delta i E-butik.se StartUp kommer ha en stor chans att bli framgångsrika e-handlare framöver, säger Daniel Lindström.

Bland de utvalda deltagarna kommer sedan även en jury att utse den bäst genomförda startupen, och vinnaren där får 50 000 kronor.

– Vi vill premiera den som gör ett riktigt bra arbete då vi vet att han eller hon dels kommer bli en förebild för andra e-handlare och att personen kommer vara med och sprida kunskap om hur de gjort, säger Daniel Lindström.

E-butik har tidigare erbjudit sina kunder att sitta hos dem och få hjälp i deras E-handelsverkstad, en idé de nu alltså tagit ett steg längre.

 
Källa: Press

Annons
Annons