E-City vill bygga ut med nytt lager – siktar på 22 000 kvm

E-handelskluster i ny storsatsning.

Efter år av överklaganden och nya beslut att förhålla sig till, lugnade det sig till slut runt e-handelslagret E-City utanför Ängelholm. I höstas meddelade Ängelholms kommun att logistikcentret, som bland annat hyser Boozts lager, hade fått ett positivt planbesked för en eventuell utbyggnad. Det innebar att ett detaljplansarbete hade påbörjats, vilket i sin tur innebar att E-City hade tagit ett första steg mot att få bygga ut sin verksamhet.

LÄS ÄVEN: Trots kritikstormen - nya planer på att bygga ut E-City

Annons

Sedan dess har det varit ganska tyst från det skånska e-handelsklustret, men av allt att döma verkar arbetet ha skridit på enligt plan. För någon vecka sedan lämnade nämligen E-Citys ägare Catena in en ansökan om bygglov för en till logistikanläggning intill det nuvarande.

Catenas förhoppning är att den nya anläggningen ska få en yta på 22 000 kvadratmeter.

Som en del av Greater Copenhagen har E-city Engelholm ett läge som uppfyller alla krav med närhet till alla större transportslag, utvecklingen av området bidrar till att sätta Ängelholm på kartan som ett centrum för e-handelslogistik, kommenterar Göran Jönsson, regionchef Helsingborg på Catena, i ett pressmeddelande.

I Catenas pressmeddelande framgår det inte vad företaget har tänkt sig för tipsplan kring den nya utbyggnaden, eller om det redan är klart med vilket eller vilka företag som ska ha sina lager i den nya lokalen. Ehandel har utan framgång sökt både Catena och Ängelholms Kommun för kompletterande information.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!