E-handel ska få småföretag att köpa IT-säkerhet

Kaspersky Lab tillhandahåller IT-säkerhetslösningar för privatpersoner och företag i alla storlekar. Nu vill man göra det enklare för småföretagare att handla säkerhetsprodukter med hjälp av e-handeln. Med sin nätbutik kopplar man samman kunden med lokala partnerföretag.

Kaspersky Lab är en leverantörer av IT-säkerhetslösningar med verksamhet i 200 länder och regioner över hela världen. Företagets huvudkontor ligger i Moskva i Ryssland och deras produkter och teknik skyddar över 300 miljoner användare över hela världen.

I Kaspersky Labs företagskundbas ingår mer än 250 000 företag från hela världen, från små och medelstora företag till stora statliga och kommersiella organisationer. Nu gör man en extra satsning på småföretag med hjälp av e-handeln.

Annons

Tidigare i år lanserades en ny version av sin säkerhetslösning för företag med upp till 25 anställda, Kaspersky Small Office Security. Med den nya nätbutiken kan kunder köper produkten genom en lokal partner. Sverige och Nederländerna är först ut med konceptet som man säger sig vara ensamma om i sitt slag i IT-säkerhetsbranschen.

– Många småföretag köper hellre säkerhetsprogram avsedda för konsumenter eftersom de är mer användarvänliga än företagslösningar. Dessutom kan du själv köpa konsumentprodukter på nätet vilket passar småföretagare som ofta gör dessa inköp på kvällar eller helger. Nackdelen är att du då inte får ett skydd som är anpassat efter ett företags säkerhetsbehov, samtidigt som det ofta blir dyrare att köpa flera enskilda konsumentprogram. Vår nya nätbutik underlättar helt enkelt för småföretag att handla rätt sorts skydd, säger Martijn van Lom, chef för Norden och Benelux på Kaspersky Lab.

Står för utveckling och marknadsföring

Kaspersky Small Office Security skyddar företagets stationära och bärbara datorer, filservrar och mobila enheter. Programmet innehåller skydd vid finansiella transaktioner, skydd mot sårbarheter, lösenordshanterare och skydd mot skadliga program. Ett av de lokala partnerföretagen är systemintegratören ITKontoret Sverige.

– När det gäller säkerhetsprodukter säljer vi oftast företagslösningar för upp till flera hundra, eller tusen, användare, säger Ola Tällberg, systemtekniker på ITKontoret Sverige. Nya nätbutiken från Kaspersky Lab gör det möjligt för oss som partner att erbjuda småföretag bra säkerhetslösningar och kompetens utan att volymerna i uppdragen måste vara stora.

Efter att kunden har valt hur många arbetsstationer licensen ska omfatta väljer man en lokal partner från en lista. Partnerföretaget blir kundens kontakt och står för leverans, support och service.

– Konceptet med en nätbutik för säkerhetsprodukter för företag, kopplad till kanalen, är något Kaspersky Lab är först med. Vi är övertygade om att det blir en lyckad satsning eftersom alla vinner på det, inte minst våra partners som får en gratis försäljningskanal på nätet där vi står för både utveckling och marknadsföring, säger Martijn van Lom.Källa: Press

Annons
Annons