E-handel via sms – nu blir det verklighet: ”Stort”

Techbolaget har landat en deal med Apple.

Soultech är ett företag som har utvecklar tjänster kring så kallad conversational commerce. Det handlar om teknik som gör det möjligt att chatta med e-handlare och att shoppa direkt i exempelvis ett sms-gränssnitt.

Nu tar soultech in 5 färska miljoner och har bland annat fått med OS-medaljören Nils van de Poel bland investerarna. Han investerar dock inte mer än 1 drygt procent i Soultech. I samband med rundan så släpper företaget även en nyhet.

Annons

En nyhet vi delade var att vi lanserar "Apples Business Chat" i Sverige, vilket är väldigt stort för oss. Det innebär att vi tar "business messaging" till alla användare som har en Iphone. Alla e-handlare kommer därmed kunna sälja sina varor och tjänster genom Imessage, som miljoner svenskar använder mer än 30 gånger per dag, konstaterar Martin Wettergren, vd för och grundare av Soultech, stolt.

Använder sig av "entry points"

Företaget fick nyligen beta-access till Apple-tjänsten, och nu ska man välja ut ett fåtal varumärken som ska få testköra en beta-version de kommande månaderna. Soultech har integration med e-handelsplattformar som Centra, Norce och Shopify. Och via dessa plattformar kan techbolaget rekommendera produkter direkt i konsumenternas Imessage, enligt Martin Wettergren.

Man startar en konversation genom att bygga så kallade "entry points". Det kan vara en knapp på en hemsida eller ske genom att man swajpar uppåt på en Instagram-story. Men det kan också ske via annonser och när en kund gör ett köp, förklarar Martin Wettergren.

Influencer nådde framgång

Han exemplifierar med influncern Emelie Lindmark som driver modevarumräket Le Capsole. Hon använde sig av en "entry point" på Instagram.

Hon har 1,7 miljoner följare och drev över trafik till Whatsapp. Men nu kan vi vi driva trafiken till Imessage, där man kommer att kunna chatta, ställa frågor om storlekar och få stilråd med mera. Tänk att du är i en fysisk butik, med att all den interaktionen du har i en fysisk butik istället sker i Imessage.

Hur går betalningen till?

Betalningen går att lösa i Imessage med hjälp av Apple Pay. Själva köpet hanteras genom e-handels-plattformen som vi integrerar med i den aktuella köpsituationen.

Annons
Annons