E-handeln i USA förbi 50 miljarder för andra gången

Näthandeln i USA växer nästan lika fort som den här hemma. comScore som följer utvecklingen i det stora landet i väst rapporterar ännu en gång siffror över 50 miljarder dollar.

Sista kvartalet förra året fick vi se e-handeln i USA för första gången nå över 50 miljarder i omsättning. Julhandeln levererade då totalt 56,8 miljarder dollar till landets e-handlare (i försäljning).

Annons

Nu för första kvartalet 2013 hamnar siffran på nästan exakt 50 miljarder dollar (50,18). Vilket är en ökning med 13 procent jämfört med samma period förra året.

- Medan tillväxten på 13 procent är fortsatt god, så var det en punkt eller två mindre än de föregående kvartalen. En möjlig förklaring till denna milda inbromsning är skattehöjningen på lönen, som trädde i kraft 2013 och som tog bort en del pengar från amerikanernas plånböcker. Men så länge jobbtillväxten fortsätter och konsumenternas inställning är fortsatt positiv, är utsikterna för e-handeln under 2013 ljusa, säger comScores ordförande Gian Fulgoni.

Han höjer dock ett varningens finger för den försäljningsskatt som kan införas för amerikanska e-handlare. Något som kan minska e-handlarnas fördel i pris gentemot fysiska butiker.

Bild: Gian Fulgoni

Annons