E-handeln i USA fortsätter att sätta nya rekord

Under det tredje kvartalet spenderades det 78,1 miljarder dollar på nätet i USA. En ökning med 16,1 procent jämfört med samma period föregående år och e-handeln står nu för 6,6 procent av den totala detaljhandeln i landet.

E-handeln fortsätter att vinna mark och tar en allt större del av den totala detaljhandeln i USA. Enligt det amerikanska handelsdepartementet, U.S. Commerce Department, uppgick försäljningen på nätet till 78,1 miljarder dollar under årets tredje kvartal.

Det är en ökning med 4,1 procent jämfört med andra kvartalet 2014, och en ökning med 16,2 jämfört med samma period föregående år då försäljningen stannade på 67,2 miljarder dollar.

Annons

E-handeln en allt större del

Den totala detaljhandeln såg under samma period en tillväxt på 4,2 procent jämfört med tredje kvartalet 2013. Samtidigt visar siffrorna att e-handeln nu utgör 6,6 procent av den totala detaljhandeln i USA.

Det är nytt rekord och en ökning från 6,4 procent jämfört med andra kvartalet, och 5,9 procent jämfört med det tredje kvartalet 2013. I det amerikanska handelsdepartementets undersökning ingår köp från både desktop och mobila enheter som smartphones och surfplattor.

Källa: Internet Retailer

Annons