E-handeln i USA omsatte mer än 300 miljarder dollar

2014 blev ännu ett rekordår för amerikanska e-handlare. Omsättningen ökade med 15,4 procent jämfört med föregående år, något som innebär att det för första gången såldes för mer än 300 miljarder dollar på nätet under ett och samma år.

E-handeln i USA ökade med 15,4 procent under förra året och totalt spenderades det 304,9 miljarder dollar på nätet, att jämföra med 264,3 miljarder år 2014. Det enligt preliminära siffror från det amerikanska handelsdepartementet U.S. Commerce Department.

Det innebär samtidigt att det är femte året i rad som försäljningen på nätet ökar med 15 procent, eller mer, på helårsbasis i USA.

Annons

Utgör 6,5 procent av detaljhandeln

Man kan också konstatera att landets e-handlare genererade 31,4 procent av sin totala omsättning under det fjärde kvartalet. Under årets sista tre månader nådde försäljningen på nätet 96 miljarder dollar, en ökning med 14,7 procent jämfört med 2013.

Sett till helåret stod e-handeln för 6,5 procent av den totala detaljhandeln i landet, upp från 5,8 procent 2013. Då är inte restaurang och barbesök inräknade i ekvationen och plockar man bort ytterligare saker som inte är särskilt vanliga online, som bilar och bensin blir siffran ännu högre. Då stod e-handeln för 8,3 procent av den totala detaljhandeln i USA.

Källa: Internet Retailer

Annons