E-handeln kan få det svårt under Olympiska spelen

De Olympiska spelen börjar närma sig och London förbereder sig för en invasion av människor. I samma stund förbereder sig fraktbolagen för kaos. Engelska e-handlare ser ut att få det svårt att hålla leveranser under OS.

Det är den engelska e-handelsorganisationen IMRG som rapporterar att fraktbolagen arbetar fram beredskapsplaner inför de Olympiska spelen. Flera av fraktbolagen säger sig även vara beredda att lägga på extra avgifter under OS. Detta eftersom att många paket kan behöva levereras till fots, vilket givetvis kräver mer personal.

Andrew Starkey, chef för e-handelslogistik på IMRG, säger följande:

Annons

"Fraktbolagen arbetar så hårt de kan för att förhindra eventuella förseningar på leveranser till de drabbade områdena, men det lär bli en påverkan. Återförsäljare kommer att behöva hantera sina kunders förväntningar noga under sommaren"

Storbritannien som är ett land med mycket utbredd e-handel, över 10 procent, och där London har en folkmängd större än Sveriges, är detta problem förmodligen större än man tror. Fraktbolagen skall dock samarbeta med OS-kommittén och det har skapats ett "Olympic Route Network" som skall hjälpa till med framkomligheten.

Tänk alltså på alla stackars engelska e-handlare när ni njuter av OS den 27 juli till den 12 augusti.

 

Källa: imrg
via market

Annons