E-handeln skall förenkla butikshandeln för Byggmax

Det är alldeles för svårt att handla byggvaror i butik. Enligt en ny undersökning utförd av Byggmax känner många svenskar en osäkerhet inför nya byggprojekt. Speciellt svårt ska det vara att att handla byggvaror i butik, där det ofta ställs allt för höga krav på konsumenten. Därför flyttar Byggmax nu in e-handeln i byggbutikerna.

För att hjälpa kunderna i sina fysiska butiker lanserar Byggmax ett nytt butikskoncept med produktinformation och instruktionsfilmer direkt i mobilen.

– Många kunder känner sig osäkra och nästan lite dumma när de ska köpa byggmaterial. Vi satsar därför på att göra upplevelsen i butik inspirerande och bjuda på information via skyltar i butiken och en app som länkar till mer utförlig information om produkten och inspirations- och instruktionsfilmer, säger Daniel Juhlin, marknads- och IT-chef för Byggmax.

Annons

Kunderna kan få upp denna information på sin mobil genom att skanna QR-koder som hittas på olika skyltar i butikerna.

– I våra undersökningar ser vi att kunder avstår köp på grund av osäkerhet i butiken, vilken skruv eller färg som är bäst samt hur man ska göra när man bygger altan, renoverar ett rum eller byter fönster. Nu får du tillgång till all information direkt i butiken eller mobilen, säger Daniel Juhlin.

Man skall även få hjälp med beräkning av hur mycket material som behövs för ett visst projekt samt att skapa inköpslistor. Det ska även finnas tillgång till hemkörning i konceptet.

Även om det är kul att e-handelns fördelar flyttar ut i butik, med utförligare information, instruktionsvideor, beräkning av material, inköpslistor och hemkörning så vore det kanske enklare att stanna hemma och slippa skanna QR-koder?

 

Källa: Press

Annons