E-handeln som säljer konst och besvikelse har nu öppnat

“Vi ber om ursäkt i förväg för vad som kan visa sig vara en mycket otillfredsställande shoppingupplevelse”.

För några veckor sedan berättade vi att den världskända gatukonstnären Banksy hade öppnat en fysisk butik. Butiken i fråga var en konsekvens av en rättslig dispyt med ett annat bolag, som tydligen ville ha kontroll över namnet Banksy. En detaljhandelsverksamhet kring Banksys varumärke ska i sin tur fungera som ett skydd mot de rättsliga åtgärderna.

LÄS ÄVEN: Banksy startar fysisk butik som aldrig kommer att öppna

Annons

Den fysiska butiken såg dock inte ut att bli arenan för själva detaljhandelsverksamheten, utan var främst för uppvisning av kommande produkter som skulle säljas i en nätbutik. Vad vi förstår är den fysiska butiken nu även stängd, utan att någonsin ha öppnat.

Däremot så har e-handeln nu slagit upp sina dörrar med en hel drös av annorlunda produkter. Flera av dem har visats upp i skyltfönstren i den fysiska "affären".

Vi försökte lägga en beställning på en produkt men stötte snabbt på patrull. Givetvis går det inte att beställa ett Banksy-verk så lätt, utan det kräver lite mer finess. När man tar med sig något till e-handelskassan så möts man av en ruta som i princip ber dig förklara varför du förtjänar att köpa produkten.

Jag öppnar en butik. Den heter Gross Domestic Product. Den säljer konst, heminredning och besvikelse, meddelade Banksy på Instagram igår.

Nätbutiken ber om ursäkt i förväg för att köpupplevelsen troligen kommer att bli en besvikelse. Utöver att man måste motivera sitt köp, och eventuellt senare få en privat köplänk till produkten, så hanteras inte alla “beställningar” i ordning.

Det finns ingen anledning att skynda - beställningar allokeras inte enligt först-in-först-ut, utan det sker slumpmässigt i takt med att vi går igenom svaren, skriver man på sajten.

Vill du ha en handväska gjord av en tegelsten, för nära 10 000 kronor, så får du alltså jobba för det och sedan vänta i en obestämd tid på att eventuellt få köpa den.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!