E-handelns dag är Måndag

E-handelsleverantören E-butik meddelar att måndagskvällar är den absolut bästa tiden för e-handeln. Detta enligt en ny undersökning. Nästan var femte nätinköp sägs göras på måndagar och 8 procent handlar mellan klockan 21:00-22:00.

Förstaplatsen tar alltså måndagen hem och andraplatsen går faktiskt till tisdagen. En delad tredjeplats fick onsdag och söndag i E-butiks undersökning. De som inte handlar mellan 21-22 sägs istället handla innan lunch:

Annons

− Mellan 11-12 kan det vara så att man väntar på lunch, är hungrig och har svårt att fokusera. Då kan det vara lätt att surfa iväg och göra de där inköpen man gått och tänkt på under veckan, säger Daniel Lindström, försäljningschef på E-butik i Norden.

Daniel ger även tips på en bra tidpunkt för att skicka ut våra nyhetsbrev:

− Det faktum att de flesta handlar på nätet på måndagar mellan 21-22 kan betyda att butiker bör tänka på skicka ut nyhetsbrev eller erbjudanden på måndag kväll istället för exempelvis måndag morgon.

Undersökningen utfördes i år mellan den första juli och den sista september och inkluderade 700 nätbutiker. Den visade även på att kortbetalning är det mest använda betalsättet med 44 procent av alla betalningar. Faktura kom tvåa och postförskott kom trea med hela 24 procent.

Källa: press

Uppdatering 2011-12-06: Vi tyckte väl att postförskott låg ruskigt högt, vilket flera påpekar i kommentarerna. Tim på E-butik berättar, nedan, att det handlar om 24 procent för "Andra betalsätt" inte enbart postförskott.

Annons