E-handelsaktören måste halvera personalstyrkan – stora förluster

Trots att Bolt köpt bolaget måste det nu ändå säga upp personal.

En tjänst som gör det möjligt att integrera en e-handel på vilken digital yta som helst. Det har svenska startupen Tipser skapat. Användarna kan köpa en vara direkt, genom att klicka på en bild på varan. Lösningen påminner därmed en hel del om Spotin.

Men omsättningen är låg. Den uppgick under det senaste redovisade räkenskapsåret (september till och med december 2020) till 12,6 miljoner kronor. Samtidigt landade förlusten på -19,8 miljoner. Ändå kunde grundarna Axel Wolrath, Marcus Jacobsson och Jonas Sjöstedt sälja sitt bolag till estniska delen av Bolt, i november förra året. Prislappen landade på motsvarande 1,8 miljarder kronor.

Annons

Tuff marknad

Men det är kärva tider för techbolag. Inflationen rusar, köpkraften minskar och räntorna stiger. Det skapar en jobbig sits för de så ofta riskkapitalberoende techaktörerna. Riskkapitalisterna är inte lika frikostiga längre. Men även jättar som Klarna, Uber, Twitter och Meta tvingas nu till nedskärningar. Ja, det är nu en tuff marknad helt enkelt, efter mer än ett decennium med rekordlåga räntor – och konstgjord ekonomisk andning.

Och Tipser är inget undantag. Enligt Breakit måste bolaget nu skära ner på sin bolagsstyrka rejält, trots att man har en större ägare som Bolt i ryggen. Enligt uppgifter till sajten rör det sig om hälften av personalstyrkan i Sverige på Tipser, som nu ska kapas. Beskedet om neddragningen ska ha lämnats i måndags denna vecka. I dagsläget arbetar närmare 80 personer på det svenska kontoret.

Nyheten följer efter att Bolt nyligen meddelade att 185 personer nu måste sägas upp, vilket motsvarar över en tredjedel av personalen.

Annons