E-handelsduo först ut när CityMail boxar sig: “Bidrar till mindre trafik”

E-handlare, fraktbolag och speciellt boxbolag verkar älska skåpsinvasionen.

Iboxen, som satsar på oberoende paketskåp, har nu fått ytterligare ett fraktbolag på kroken. Näst på tur att anamma bolagets boxar är CityMail.

CityMail delar ut brev och paket till 54 procent av Sveriges hushåll och nu börjar man alltså även köra ut till Iboxens paketskåp. E-handelsföretagen 24.se och AMA Group, där bland annat Ateljé Margaretha ingår, är först ut att testa tjänsten.

Annons

Förutom att det är smidigt för våra kunder så finns det en hållbarhets­aspekt. Boxleveranserna bidrar till mindre trafik, lägre utsläpp och kunderna slipper ta sin egen bil till ett ombud och förhålla sig till deras öppettider, säger Mikael Rosendahl, vd på AMA Group.

Iboxen ska idag ha runt 1300 paketskåp i 54 av Sveriges kommuner. Och planen är att finnas i 65–70 kommuner i slutet av året.

LÄS ÄVEN: iBoxen efter stora milstolpen: “50 000 boxar kommer det inte bli”

Våra kunder vill kunna få sina varor till en paketbox och då ska vi erbjuda den bästa och mest hållbara lösningen på marknaden – leveransboxar som står utomhus nära där våra kunder bor, säger Oscar Johansson, vd på 24.se.

Paketskåpsbolaget ska nu ha avtal med Airmee, Best Transport, Bring, CityMail, DB Schenker, DHL, Early Bird, FedEx/TNT, Premo och UPS.

Annons