E-handelsjätte expanderar på sin egen bakgård

Amazon fortsätter att bygga distributionscentraler. I förra veckan meddelade e-handelsföretaget att man planerar att öppna ytterligare ett gigantiskt lager i Kent, drygt 3 mil söder om bolagets huvudkontor i Seattle. Ytterligare ett i DuPont, Tacoma, öppnar inom kort.

Amazon jobbar vidare för att komma närmare sina kunder och ska nu ha mer än 100 distributionscentraler världen över, lite mer än hälften av dem finns i Nordamerika. Och fler är på gång enligt e-handelsjätten själva.

Den nya anläggningen i Kent som ligger i närheten av bolagets huvudkontor i Seattle, kommer att bli drygt 92 000 kvadratmeter stort

Annons

– Vi är glada över att kunna skapa hundratals heltidsjobb i Kent och vi är stolta över att investera ytterligare i staten Washington med den nya distributionscentralen, säger Mike Roth, vice VD för Amazons verksamhet i Nordamerika.

Fjärde centralen i Washington

Centralen i Kent kommer att bli den fjärde i delstaten Washington med tanke på att man inom kort även öppnar ytterligare en gigantisk anläggning i DuPont, Tacoma. Något som uppskattas på hemmaplan.

– Amazons expansion är goda nyheter för de människor som kommer att få arbete i företaget, men även för hela Washington. Amazon är ett bra exempel på hur företag från vår delstat kan förändra världen, säger Washingtons guvernör, Jay Inslee.

 

Källa: Press

Annons