E-handelsjätten är inte nöjd med sina samma-dag-leveranser

Nu ska de bli ännu snabbare.

Att Amazon jobbar mot allt snabbare leveranser är ingen nyhet. Företaget kämpar hela tiden med att utöka sina leveransalternativ. Nu kommer dock nyheten att man snabbat upp sina “same-day”-leveranser, vilka många kanske trott var snabba nog.

E-handlaren är dock inte nöjd utan snabbar nu upp dessa samma dag-leveranser i flera städer i USA.

Annons

Tidigare har det normala varit att kunder kunnat beställa fram till mitten av dagen och sedan få beställningen på kvällen, vilket också är standard på många andra platser.

Nu kan kunderna i de utvalda städerna beställa fram till 17:00 och få sin beställning samma dag. Har du lagt din beställning på natten så kommer den levereras innan 13:00, och om du beställer på morgonen så får du varan innan 18:00.

Beställer du efter 17:00 på dagen så får du paketet direkt på morgonen nästa dag.

Inte hela utbudet

Det som möjliggör de nya ännu snabbare leveranserna är mindre logistikcentraler i de utvalda städerna. Alla produkter ska alltså inte gå att få på några få timmar, utan det handlar om ett utbud på runt 100 000 produkter.

Amazon har sedan tidigare tjänsten Prime Now som erbjuder kunder leverans inom två timmar, men detta nya initiativ ska vara en bredare satsning på leveranser inom några timmar.

De utvalda städerna är Philadelphia, Phoenix, Orlando och Dallas. Amazon lovar att de nya leveranserna inte är sämre för miljön utan snarare bättre då varorna är närmare kunderna.

Annons