E-handelsjätten expanderar sin B2B-tjänst till nytt EU-land

"Kundklubben" för företag.

Alla e-handlare känner förmodligen till Amazons kundklubb Prime som bland annat ger användarna fri frakt. E-handelsjätten har även ett medlemskap för företag vid namn Business Prime. En tjänst som sakta men säkert tar plats i Europa.

Nyligen meddelade nämligen Amazon att Business Prime lanseras i Spanien. Detta blir det fjärde landet i Europa som företag kan signa upp för tjänsten.

Annons

Business Prime är precis som sin konsumentmotsvarighet en betaltjänst, men istället för lite över 100 dollar per år för så kan företagsmedlemmar få betala uppemot 20 000 kronor per år, beroende på hur många inköpare man ska ha i systemet.

Vill förbättra upphandlingarna

Tjänsten ger bland annat fri samma dag-leverans på order över 29 euro och helt obegränsad “fri frakt” för leveranser nästkommande dag. Det ska även erbjudas flera olika verktyg som sägs förenkla för företagsköpare och skapa olika regler och guider för inköpen.

Business Prime gör det möjligt för medlemmarna att få ut mesta möjliga av det stora urvalet, prissättningen och köpupplevelsen på Amazon Business. Vi fortsätter att lyssna på feedback från våra företagskunder och vi är glada att introducera dessa nya fördelar. Vårt mål är att hjälpa företag att driva ännu mer öppenhet i sin upphandlingsprocess och samtidigt sänka sina totala kostnader, säger Christopher Kallscheid, chef för Amazon Business i Spanien.

Inom Europa finns nu Amazon Business Prime i Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Spanien.

Annons