E-handelsjätten köper robothundar till lagret: “Framtiden”

Ska sniffa runt och göra det säkert för medarbetarna.

Den tyska e-handelsjätten Otto Group storsatsar nu på robotar. Det är dock inte de robotar som man kanske tänker på när det kommer till e-handel. Otto har nämligen vänt sig till Boston Dynamics, företaget som är världskända för sina humanoida robotar som går på två ben och kan göra saltomortaler.

Just den roboten, med namnet Atlas, har man dock inte rekryterat till lagret. Boston Dynamics har även en robothund vid namn Spot som går på fyra ben och den ska Otto Group nu använda sig av.

Annons

Så vad ska Otto med en hund till på lagren? Jo, den ska kort förklarat springa runt och hålla koll på säkerheten men även samla in data för att eventuellt effektivisera verksamheten ytterligare. Otto planerar att slänga in robothundar på 10 av sina lager de kommande två åren.

Otto nöjer sig dock inte med en robothund. Företaget ska även köpa in Boston Dynamics robot vid namn Stretch. Och Stretch är lite mer av en e-handelsanpassad robot i och med att den åker runt och lastar ur varor och lyfter tunga paket. Vilket är precis det som Otto ska använda den till.

Det märks också att Stretch har ett mer konkret användningsområde, eftersom Otto har större planer för den.

Stretch kommer att börja lossa containrar vid 10 anläggningar nästa år, med målet att ha alla anläggningar i drift i slutet av 2025. Stretch, som är särskilt användbar för att lossa tunga paket inom containersektorn, kommer att ge tekniskt stöd för fysiskt krävande aktiviteter, förklarar e-handlaren.

Enligt robotföretaget så är detta den första kunden som köper in två robottyper och distribuerar dem tillsammans i stor skala.

Samarbetet med Boston Dynamics är ytterligare ett viktigt steg för oss att positionera oss inför framtiden, säger Ottos styrelsemedlem Kay Schiebur som överser företagets logistik.

LÄS ÄVEN: Googles robotar kan bemanna framtidens lager

Annons
Annons