E-handelsjätten vill hjälpa till efter katastrofen – skänker 1 miljon

"Vi är mycket ledsna".

Tyskland och Belgien har drabbats hårt av kraftiga översvämningar. Nu vill Zalando, som är hemmahörande i just Tyskland, dra sitt strå till stacken för att underlätta hjälparbetet.

E-handelsjätten skänker 1 miljon kronor till Röda Korset och pengarna ska bland annat användas till stöd och hjälp för drabbade och räddningspersonal, men också för att kunna återställa den infrastruktur som drabbats hårdast av katastrofen.

Annons

Vi är mycket ledsna över nyheterna från de översämmade regionerna och våra tankar går till alla som drabbats, säger Astrid Arndt, Chief People Officer, på Zalando, i ett uttalande.

Zalando har varit här sedan 2012 och vi känner oss som en del av den lokala gemenskapen, eftersom runt 3000 av våra anstälda bor och arbetar nära Mönchengladbach, Köln, Dortmund, Düsseldorf och Ansbach. Så i vår roll som arbetsgivare, vår relation till kunder, partners och communities i alla drabbade områden är vi djupt engagerade i att göra vår del för att stötta de pågående arbetet, fortsätter hon.

Zalando meddelar också att man inte bara kommer att skänka pengar till Röda Korset. Man lovar även att hjälpa drabbade anställda, handelspartners och konsumenter i de drabbade områdena.

Vi kommer att fortsätta att följa situationen, samla information och se hur vi kan hjälpa till över de kommande dagarna och veckorna, skriver bolaget.

Annons