E-handelsleverantören får ny ägare: ”Vi är imponerade”

"Spännande företag med flera riktigt kraftfulla erbjudanden".

Nordic Web Team har fått en ny ägare. Företaget var tidigare stora inom Magento-lösningar men har enligt sajten MKSE satsat allt mer på alternativa plattformar som Shopware det senaste året. Enligt företaget själva så fokuserar man också mycket på headless-lösningar.

Nu kliver Isberg Partners AB, ett investeringsbolag med säte i Stockholm, in och köper upp 50 procent av bolagsgruppen bakom Nordic Web Team, Brilliant Bunch Holding AB.

Annons

Vi är glada att välkomna Isberg Partners och Anders Lundström som våra nya partners. Deras erfarenhet och engagemang för växande teknikföretag stämmer väl överens med vår vision att leverera innovativa och pålitliga e-handels- och tekniklösningar till våra kunder, säger Jonas Wärngård, vd och medgrundare av Nordic Web Team, i en kommentar.

"Ledande aktör inom e-handelsbranschen"

Investeringen landar efter att Nordic Web Team visat upp starka siffror under 2021, då man nådde en omsättning nära 20 miljoner kronor (19,3) med ett rörelseresultat på 1,8 miljoner. Hur det gick under 2022 är dock inte officiellt ännu.

Partnerskapet med Isberg Partners kommer att göra det möjligt för företaget att accelerera sin tillväxt och innovation och stärka sin position som en ledande aktör inom e-handelsbranschen, skriver Nordic Web Team.

Brilliant Bunch Holding äger även SaaS-bolaget Junipeer som utvecklar integrationer för affärssystem och e-handel. Isberg Partners nuvarande portfölj består också av en rad SaaS-bolag inom olika områden.

Nordic Web Team och Junipeer är spännande företag med flera riktigt kraftfulla SaaS-erbjudanden. Vi är imponerade av deras expertis och ser fram emot att arbeta tillsammans för att ta dessa tjänster till marknaden och förbättra kostnadseffektiviteten för e-handlare, säger Anders Lundström från Isberg Partners.

Annons