E-handelsleverantören ger Droshi ett nytt hem – får ”evig licens”

Ska driva försäljning och lönsamhet.

Sent i går kväll stod det klart att den molnbaserade plattformsleverantören Litium har förvärvat Droshis programvara för dropshipping. Den kommer nu att integreras i Litiums erbjudande för e-handlare.

LÄS ÄVEN: Nyemissionen misslyckades - nu är fraktstartupen till salu

Annons

Droshi har byggt en imponerande produkt som kommer att stärka Litiums kärnerbjudande på ett tids- och kostnadseffektivt sätt. Dropshipping är ett effektivt kommersiellt verktyg för att nå ökad försäljning och lönsamhet i digital handel. Lösningen är attraktiv för både befintliga och nya kunder och har samma tekniska ramverk som Litiums plattform, vilket förenklar den tekniska integrationen, säger Patrik Settlin, vd på Litium, i ett pressutskick.

Upplägget för affären är att Litium har betalat en engångssumma för att få vad man beskriver som en "oinskränkt och evig licens" av Droshi AB. Licensen står Litium fri att använda som företaget tycker är lämpligt.

Vi är mycket nöjda med denna affär och ser en fördel med att båda bolagen framöver kommer att fritt kunna fortsätta utveckla produkten åt varsitt håll, konstaterar Patrik Settlin.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

LÄS ÄVEN: De ska hjälpa e-handlarna att droppa logistik-krånglet

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!