E-leverantören Pulsen köps upp av mjukvarujätte

"Första gången som vi säljer ett av våra bolag".

Det Boråsbaserade företaget Pulsen Retail, som utvecklar affärssystemet Harmoney, har fått en ny ägare. Det är det europeiska mjukvarubolaget Total Specific Solutions som nu köper upp den svenska verksamheten. Förvärvet gick i hamn den 1 juli.

Retailverksamheten har varit en del av Pulsen i princip från starten och detta är första gången som vi säljer ett av våra bolag i koncernen. Att bolaget dessutom stannar kvar i Borås även framöver tycker jag också är positivt för handelsstaden Borås, kommenterar Jonus Bartholdson, Pulsens koncern-VD.

Annons

Total Specific Solutions (TSS) har tidigare lagt vantarna på de svenska företagen Infoflex (affärssystem), FDT (butikslösningar) och Ping Pong (utbildningsapp). TSS äger över 90 mjukvarubolag i Europa och Pulsen Retail sägs bli det nionde inom detaljhandel.

Personligen ser jag fram emot att tillsammans med mitt team vara en del av TSS i vår tillväxtresa med Harmoney som Retail-ERP samtidigt som vi lanserar flera nya tjänster inom Smarter Retail kring automation, AI, POS och B2B tillsammans med våra partners, säger Stefano Crozzoli, VD på Pulsen Retail.

Pulsen Retail ska drivas vidare som ett oberoende bolag, under nytt namn, inom TSS-sfären och fortsätta leverera systemet Harmoney. Köpeskillingen avslöjas ej.

Vi välkomnar Pulsen Retail till TSS. Och tillsammans med Katarina Hökfors från FDT kan vi ytterligare stärka vår position inom den svenska detaljhandeln, säger Rob van der Salm, General Manager på TSS.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!