E-handelsplattform lägger över 4 miljarder på roboten Chuck

Vill ta sig an Amazon?

Världens största hyrplattform för e-handel, Shopify, har lagt vantarna på logistikföretaget 6 River Systems. Logistikföretaget har flera olika lagerlösningar men allt cirkulerar kring - du gissade rätt - en lagerrobot. Roboten kallas Chuck och liknar Amazons Kiva-robot och Swisslogs variant CarryPick. Den flyttar dock backar likt AutoStore, och inte hela hyllor, och verkar vara mer av en  supersmart plockvagn.

LÄS ÄVEN: MediaMarkt satsar på robotlager: "Tre gånger effektivare"

Annons

Shopify kände uppenbarligen att det var dags att satsa ordentligt på e-handelslogistiken, åt sina e-handelskunder. Köpesumman ska ligga på 450 miljoner dollar, vilket är nära 4,4 miljarder kronor. Där 60 procent av transaktionen sker i pengar och resterande i Shopify-aktier.

Shopify tar sig an fulfillment på samma sätt som vi har tagit oss an andra utmaningar inom handeln, genom att sammanföra den bästa tekniken och hjälpa alla att konkurrera, säger Shopifys vd Tobi Lütke i ett pressmeddelande.

I och med uppköpet ska Shopify även få tillgång till experter ifrån Amazons Kiva, som nu arbetar för 6 River Systems. Plattformen stärker samtidigt sina logistiktjänster med ett molnbaserat WMS-system, som förstås samarbetar med roboten Chuck.

Genom att bli en del av Shopify så ändrar vi spelplanen för fulfillment. Tillsammans kommer vi att hjälpa tusentals verksamheter att förbättra sina logistiklösningar, med en lättanvänd lösning som mer än dubblar produktiviteten och ökar noggrannheten, säger Jerome Dubois, medgrundare till 6 River Systems.

Annons