E-handlaren megasatsar på sport: ”Menar allvar”

"Amazon för hållbara produkter".

Refurbed är en österrikisk secondhand-plattform som har gjort succé på den svenska marknaden.

Marknadsplatsen köper in begagnad teknik, framför allt datorer, surfplattor och mobiler, och rekonditionerar den. Det innebär att man blåser ur exempelvis en gammal dator och renoverar upp den så att den nästan blir som ny.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handlaren storsatsar på Sverige – 3 000 order per vecka

Nu breddas utbudet till att även inkludera helt nya produkter. Plattformen har i februari även börjat sälja rekonditionerade elcyklar, skid- och träningsredskap, träningsklockor och yogaprodukter.

Den nya sportlanseringen visar att vi menar allvar med vår ambition om att bli ett "Amazon" för hållbara produkter. På sikt är målet att så många prylar som möjligt ska kunna rekonditioneras och få nytt liv, kommenterar Therese Almqvist, marknadsansvarig på Refurbed i Sverige.

Bolaget ska fräscha upp alla produkter, utom yoga-prylarna. Samtliga varor säljs sedan med minst ett års garanti. Elcyklarna uppges få en batteriprestanda på upp till 80 procent.

Svenska konsumenter har redan kommit långt i de här frågorna, vi är miljömedvetna och många handlar redan second hand. Nu vill vi få fler att få upp ögonen för rekonditionerat och på allvar etablera det som en tredje konsumtionskategori, avslutar Therese Almqvist.

Annons