E-handelsplattformen tar in 20 miljoner – och byter VD

"Erfarenhet från att kommersialisera och accelerera tillväxt".

Easycom vill förenkla. Det skvallrar redan företagsnamnet om. Det är ett SaaS-bolag vars plattform ska hjälpa e-handlare att hantera sina returer.

Och plattformen blir allt mer poppis bland handlarna. För omsättningen mer än fördubblades till 7,8 miljoner kronor i fjol, från 3,2 miljoner året innan, enligt Allabolag.se. Men det är fortfarande en bra bit kvar till svarta siffror. Resultatet landade på -4,6 miljoner.

Annons

Nu tar bolaget även in 20 miljoner kronor från i huvudsak Bring Ventures, enligt ett pressmeddelande. Det är Posten Norges investeringsbolag.

Med ett ökat fokus på lönsamhet är vi övertygade att tajmingen för att accelerera Easycoms tillväxt är nu, och jag är därför otroligt nöjd att komplettera Easycoms team såväl operativt som strategiskt samtidigt som vi kapitaliserar bolaget, kommenterar Easycom-grundaren Peter Hietala i ett pressutskick.

I samband med att man nu tar in mer pengar så lämnar han också sin vd-post. Efterträdare blir Fredrik Hedblom som tidigare har varit vd för e-handelsplattformen Norce.

Med min bakgrund inom SaaS inom en närliggande produktnisch, erfarenhet från att kommersialisera och accelerera tillväxt och det stora marknadsbehov jag ser för Easycoms lösningar är jag övertygad om att vi har spännande år framför oss, kommenterar Fredrik Hedblom.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!