E-handelsprofilen blir VD för snabbväxaren: ”Otroligt glada”

Ska leda offensiv global expansion.

E-handlaren Sweef har gjort sig kända för sina soffor och har vuxit i en väldig fart de senaste åren. Under 2022 omsatte bolaget 218 miljoner kronor, en ordentlig ökning från 145 miljoner under 2021.

Trots framgångarna väljer man nu att byta vd. Alex Baumann kliver in i rollen och efterträder därmed Ludvig Ungewitter. Den som känner igen Alex gör det förmodligen från Djuce och Petbuddy Group, som han varit med och grundat.

Annons

Det är med andra ord en rutinerad e-handelsprofil som tar över rodret hos Sweef.

Alexander besitter en sann entreprenörsanda som passar perfekt in i vår platta organisation. Att vara hands-on och samtidigt väldigt vass strategiskt är egenskaper vi värderar högt. Det har alltid varit en framgångsfaktor för oss att vara flexibla och anpassningsbara och där passar Alexander som handen i handsken, säger Emma Ungewitter, HR och kreativ chef på Sweef, i ett uttalande.

"Ska ta nästa steg"

Tanken är nu att Sweef ska skala upp rejält och etablera sig som en stor aktör i Europa. Ett arbete som föregåtts av en ordentlig upprustning med ny e-handelsplattform och nya interna system.

Det är den här expansionen som Alex får uppdraget att leda.

Vi är otroligt glada att ha funnit Alexander i rollen som vd på Sweef. Hans erfarenhet och kompetens passar perfekt för framtiden. Det bubblar på marknaden för Sweef som precis haft sin bästa Q1 någonsin med säljrekord. Nu ska befintliga marknader mogna och försäljningen dubbleras på en treårsperiod. Företaget ska ta nästa steg och göra sig redo för Mellaneuropa samt för USA för Happy Fluffy Cloud. För mig är det en chans att sitta kvar i styrelsen och kunna arbeta med andra saker efter nästan 13 år, säger Ludvig Ungewitter, grundare och avgående vd.

Målet är att under de kommande tre åren öka omsättningen från 225 till 600 miljoner kronor.

Jag har stor respekt för vad Ludvig och Emma har byggt sedan 2011. Sweef är ett fantastiskt varumärke med en stark kultur och ett dedikerat team. Jag är glad över förtroendet och motiverad att under kommande år leda Sweefs fortsatta tillväxtresa, säger Alex Baumann om nya jobbet.

Annons
Annons