E-handelsprofilen lämnar VD-rollen under ett år: ”Min stora skräck”

Nu drar han till USA.

Han ligger bakom skönhetssuccéerna Blivakker.no och Cocopanda. Men nu tar den norske e-handelsprofilen Einar Øgrey Brandsdal paus från sina företag, som tillsammans omsatte över 1,3 miljarder norska kronor förra året, och drar till Florida i USA, rapporterar Ehandel.com.

Snart sätter vi oss på flyget till USA, där vi blir kvar i ungefär ett år, skriver Brandsdal i ett inlägg på Linkedin.

Annons

Exakt vad han ska syssla med i staterna är ännu oklart. Men i hans frånvaro kommer kollegan, ekonomichefen Kolbjørn Ertzeid att ta över vd-rollen i koncernen Brandsdal Group.

Ledningen ska ha blivit informerat om USA-planerna i mars och nu är det alltså snart dags. Brandsdal har tidigare förvärvat ett köpcenter i Naples i Florida, men om om det är på grund av detta som han nu flyger till andra sidan pölen framgår inte.

Min stora skräck med ett år i USA är att jag ska bli uttråkad. Men lyckas jag engagera mig i något i USA så ska det gå bra ändå. Jag är glad över att få tillbringa mycket mer tid med familjen. Vi känner nästan ingen här, så då blir det naturligt att man tillbringar mer tid tillsammans, något vi alla gläder oss över, skriver Brandsdal.

Utöver tidigare nämnda bolag ligger Brandsdal också bakom Netthandelen.no, som han startade 1997 redan som 21-åring, Brandsdal of Norway och DrLykke.no.

Annons