E-handelsrykten får ny fart med köpknapp inuti tweets

Ryktet om Twitters e-handelssamarbete med den sociala e-handelsplattformen Fancy.com har fått ny fart, och den här gången är det inte bara läckta skärmdumpar på vift. Flera personer ska ha sett tweets med produkter från Fancy ackompanjerade med både pris och köpknapp.

Twitter har under det senaste året närmat sig e-handeln allt mer. Bland annat rekryterades Nathan Hubbard från Live Nation Entertainment, och i början av året letade man efter personal med e-handelserfarenhet.

Nyligen lanserades även en ny funktion som gör det möjligt att lägga till produkter i sin kundvagn hos Amazon via mikrobloggen. Man ryktas också jobba på ett nytt e-handelssamarbete med sajten Fancy.com efter att en skärmdump från den sociala e-handelsplattformen läckt ut. Ett rykte som nu tagit fart igen.

Annons

Enligt den läckta skärmdumpen skulle tweets som är e-handelsrelaterade märkas ut som “Twitter Commerce” i officiella Twitter-appar. De ska även ha en stor knapp prydd med texten “Buy with Fancy”. Nu har flera personer snubblat över tweets som innehåller liknande attribut.

Skickats vidare till kassan

Produkterna som tvittrats ut kommer från sajten Fancy, och förutom en kortare beskrivning och prislapp, ska det även ha funnits en “Buy now”-knapp. Det hela verkar än så länge bara vara ett test och de personer som själva beskådat fenomenet har olika upplevelser av det hela.

Vissa har kunnat klicka på köpknappen och har då kommit vidare till en kassa inuti Twitter-appen. Andra har klickat på knappen, men utan att något har hänt. Varken Twitter eller Fancy vill kommentera det hela, men det är nog inte omöjligt att det inom en snart framtid blir möjligt att e-handla inuti Twitter.

Källa: re/code
Foto: Aaron Durand, Twitter

Annons