E-handelsstaden gör det igen – lanserar ny väg in i branschen

"Har länge efterfrågats".

Med e-handlare som Nordic Nest, Royal Design och Hatstore har Kalmar etablerat sig som en av landets främsta e-handelskommuner. Nu tar staden nästa steg på samma linje genom att etablera en utbildning för de som vill studera till E-commerce Manager och så småningom arbeta inom digital handel.

Bakom utbildningen står IHM Business School, som sedan tidigare har  affärsskolor i Stockholm, Göteborg och Malmö. En vinst för Kalmar, enligt företrädare för kommunen.

Annons

Det här har länge efterfrågats i Kalmar. Vårt starka kluster med e-handelsföretag är känt i Sverige och har varit aktiva och gett inspel till utformningen av den här satsningen. Tack vare samarbetet med IHM har vi äntligen fått en utbildning inom e-handel på plats, säger Louise Östlund, vd för Kalmar Science Park, i ett pressmeddelande.

För Kalmar som helhet är detta mycket viktigt steg framåt för att försörja våra företag med kompetens och ger fina möjligheter för nyetableringar inom e-handelsområdet, tillägger Thomas Davidsson, näringslivschef i Kalmar kommun.

Utbildningen kommer att dra igång under hösten 2020 och då ha totalt 105 utbildningsplatser. Utbildningen varar i två år och omfattar 400 yrkeshögskolepoäng. Projektet, som har beviljats stöd av Myndigheten för yrkeshögskolan, är även tänkt att involvera e-handelsföretag i Kalmar där studenterna kommer att göra praktik.

Vi är glada och stolta över att få förtroendet att etablera vår utbildningsverksamhet i Kalmar och att kunna utbilda individer för attraktiva jobb och därigenom kompetensförsörja regionens näringsliv. Kalmar uppvisar ett framåtlutat och aktivt näringsliv med många framstående e-handelsföretag och Kalmar Science Park är en stark innovationskraft för nya digitala affärsmodeller, säger Tommy Persson, tillväxtchef vid IHM Business School och ansvarig för IHM Yrkeshögskola.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!