E-handelstjänsterna går varma hos Episerver

Det stora svenska programvaruföretaget Episerver rapporterar en stark tillväxt i försäljningen. Allting moln-relaterat är förstås hett inom mjukvarubranschen men Episerver, som nyligen slog ihop webbpublicering med e-handel, rapporterar även stark tillväxt bland e-handelstjänsterna.

Försäljningen av molnbaserade lösningar skall ha ökat med 117 procent under 2013. E-handelslösningarna skall samtidigt genererat en respektabel ökning på 55 procent.

Annons

Episerver som nyligen lanserade version 7.5 av sin plattform, där man integrerar näthandel och publicering, skall även skaffat sig en e-handelssökmotor i företaget Euroling. Ett sökföretag som Episerver förvärvade under 2013.

Målet för Episerver sägs vara att erbjuda en ”one-stop shop” till de som söker skalbara digitala lösningar inom marknadsföring och e-handel.

– 2013 var ett bra år för Episerver och 2014 är på väg att bli – minst – lika spännande. Med den senaste utvecklingen av vår plattform, en stark förståelse för vad våra kunder behöver samt en rad nya starka kundvarumärken – bland annat Vagabond, SEB, Tele2 och Vattenfall – har vi alla förutsättningar för att fortsätta öka marknadsandelen i Sverige, säger Jan-Olof Jakobsson, försäljningschef Sverige på Episerver i Sverige.

 

Källa: Press

Annons