E-handelstopp skänker två miljoner ansiktsmasker till sjukvården

Första lasten har anlänt.

Alibaba Foundation and Jack Ma Foundation, som förstås har grundats av e-handelsprofilen Jack Ma, har donerat över två miljoner ansiktsmasker och en del annan medicinsk utrustning till sjukvården i Europa. Ambitionen är att hjälpa de europeiska länderna i kampen mot coronaviruset.

En halv miljon av maskerna skickades med plan från Hangzhou i Kina till Liege i Belgien med ankomst i fredags kväll och fler försändelser uppges vara på väg. Den första lasten ska vidare till Italien, som har drabbats hårt av viruset.

Annons

Liege är den största flygplatsen för godstrafik i Belgien, med nära tillgång till flera lager och distributionscentraler där viktig utrustning som behövs i kampen mot coronaviruset kan lagras. Vi är stolta över våra insatser för att transformera den här logistikcentralen till en högeffektiv anläggning som kunnat transportera medicinsk utrustning både till Kina när viruset var i sin linda och till Europa i den kritiska situation vi befinner oss i nu, säger Luc Partoune, vd på Liege Airport.

Alibaba och Belgiens regering har sedan tidigare ett samarbete gällande bland annat handel och turism.

Annons