E-handlare bytte till förpackning i plast – möts av stark kritik

Går inte att återvinna i UK.

Brittiska kunder rasar efter att Amazon har bytt ut vissa av sina emballage. Den nya förpackningen, som är ett stort kuvert helt i plast, går inte att återvinna i Storbritannien.

Brittiska miljöorganisationer har reagerat negativt på e-handlarens beslut, enligt The Guardian. Kritiken på sociala medier har heller inte låtit vänta på sig. Kunder som har fått hem den nya förpackningen har bland annat reagerat på Twitter.

Annons

Förskräckt av att @amazon skickade detta till mig i dag i ett gigantiskt plast-kuvert, skriver en av företagets kunder på Twitter.

Amazon svarade på kritiken till tidningen The Guardian:

Vårt uppdrag är att leverera den allra bästa kundservicen. Vi arbetar med tillverkare över hela världen för att fortsatt förbättra förpackningsdesignen och för att introducera nya, hållbara förpackningar som glädjer våra kunder, minskar avfall, och försäkrar att produkterna kommer fram intakta och oskadade till våra kunder.

Skrev på nytt avtal

Så sent som i måndags uppges Amazon, tillsammans med 181 andra företag, ha skrivit på ett nytt avtal, som bland annat förespråkar att de så långt det går ska vara miljövänliga.

Nätjätten uppskattas frakta mellan fyra till fem miljarder förpackningar per år.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!