E-handlare i USA satsar på cannabisprodukter

Legaliseringen av cannabis i USA gör att återförsäljare inte längre behöver gömma sina plantor i skogen. Både på och utanför nätet poppar de nu upp som svampar ur marken. Nyligen lanserade grossiten, Green Cures & Botanical Distribution, sin andra e-handelssajt för cannabisrelaterade produkter.

Allt fler stater i USA legaliserar cannabis och i dagsläget tillåter fler än 20 stater någon form av försäljning. Sakta men säkert hakar även e-handeln på trenden.

Green Cures & Botanical Distribution, en grossist och återförsäljare som driver e-handelssajten Allbotanical.com, lanserade häromveckan sin andra nätbutik innehållande cannabisrelaterade produkter, Allcbd.com.

Annons

– Under de kommande veckorna och månaderna kommer vi att successivt införa ytterligare CBD-framställda produkter via vår andra e-handelssajt, Allcbd.com. CBD är en symbol för cannabidiol, en förening som finns i cannabisplantan och som rapporteras ha medicinska egenskaper, säger Robert Calkin, vd för Green Cures & Botanical Distribution.

Europeiska kunder

Green Cures är baserade i Winnetka, Kalifornien, men säger att man tar emot beställningar från kunder över hela landet via Allcbd.com. På sina andra sajt, Allbotanical.com, har företaget i dagsläget ett bredare utbud, bland annat kosttillskott och skönhetshjälpmedel som härrör från hampa, en del av cannabisplantan.

Förutom USA skickar man här även beställningar till Kanada, Tyskland, England och Frankrike. Och det finns planer på att lansera ytterligare e-handelssajter för hampa och andra cannabisrelaterade produkter.

 

Källa: Internet Retailer

Annons