E-handlare kan nu sno Amazons recensioner med ny tjänst

Samt öppnar Buy with Prime för alla i USA.

I april förra året så meddelade e-handelsjätten Amazon att de skulle släppa lite på tyglarna kring sitt Prime-program. Detta innebar att e-handlare, som redan var kunder till Amazon, i sin egen nätbutik skulle kunna erbjuda “Buy with Prime”.

Nu meddelar Amazon att man ska släppa Buy with Prime helt fritt efter att ha testat konceptet med ett antal e-handlare som bjudits in till programmet.

Annons

Vi har arbetat nära handlare sedan lanseringen av Buy with Prime och har varit glada att höra om de resultat som tjänsten har hjälpt till att generera för dem hittills, säger Peter Larsen, Amazons vice vd för Buy with Prime.

E-handlaren Wyze, som har startats av tidigare Amazon-anställda, rapporterar en stark konverteringsökning efter att man börjat erbjuda Buy with Prime i sin egen e-handel.

Vi ser en 25 procent högre konverteringsgrad, efter att vi lagt till Buy with Prime på alla passande produkter i vår katalog, säger Logan Dunn, e-handelschef på Wyze.

25 procent sägs samtidigt vara snittet, enligt Amazon, och andra e-handlare anger ännu högre siffror. I USA där Amazon står för en mycket stort del av all e-handel så är det dock inte långsökt att det är en konverteringshöjare att kunna erbjuda Prime-funktionalitet i en extern nätbutik.

Amazon ska nu utöka de funktioner man kan ta med sig till sin egen e-handel.

Vi kommer att fortsätta att utveckla och investera i nya funktioner, såsom recensioner från Amazon, för att hjälpa handlare i alla storlekar att lyckas och ge Prime-medlemmar de shoppingfördelar de älskar, oavsett om det är på Amazon eller utanför, säger Peter Larsen.

E-handelsjätten ska alltså släppa även på sina recensioner som nu ska gå att implementera i externa nätbutiker. Den nya tjänsten kommer att gå under namnet “Reviews from Amazon”. Det kommer dock inte bli en fristående tjänst för recensioner utan det är för kunder som redan använder Buy with Prime, och alltså redan använder Amazons tredjepartslogistik.

I den uppgörelse som Amazon slöt med EU nyligen så ingick bland annat att säljare ska få sälja via Prime utan krav på att använda Amazons logistiklösning. Det blir alltså intressant att se hur tjänsten ser ut när den väl kommer till EU, om den ens gör det på grund av liknande krav.

Annons

LÄS ANALYSEN: Amazon flyttar hemifrån – för att ta över ännu mer av e-handeln

Annons